OMFP 170/2015

OMFP 170/2015 – modificari aduse la contabilitatea PFA

OMFP 170/2015 aduce modificari importante la intocmirea si conducerea contabilitatii de catre intreprinzatorii PFA  si profesionistii liberali.

Este eliminata obligativitatea intocmirii contabilitatii in partida simpla si este adaugata optiunea de putea conduce contabilitatea si in partida dubla, prin intocmirea balanteti contabile de verificare lunara. Recomandam conducerea contabilitatii in partida simpla intrucat poate fi facuta de orice intreprinzator fara a vea nevoie de cunostinte speciale de contabilitate sau pregatire si competente economice speciale.

Este eliminata obligativitatea inregistrarii si parafarii registrelor de contabilitate, respectiv Registrul Jurnal de Incasari si Plati si Registrul Inventar la ANAF.Cele inregistrate deja, vor fi folosite pana la epuizare in situatia in care intreprinzatorul intocmeste contabilitatea manual.

OMFP 170/2015 precizeaza ca in situatia in care PFA sau profesionistul liberal foloseste programe informatice de intocmire, editare si conducere a contabilitatii are obligatia ca aceste acte sa fie editate si arhivate pentru a putea fi verificate cu ocazia controlului fiscal. In Registrul Jurnal de Incasari si plati vor si evidentiate toate incasarile si platile PFA, nu  numai cele cu rol fiscal si legate strict de activitatea PFA. Acest jurnal va fi completat in cu operatiile contabile, in ordine cronologica si listat la sfarsitul fiecarei luni totalizndu-se incasarile si platile, pe feluri(prin casa sau prin banca), facute in luna respectiva. Acesta va fi arhivat in dosarul cu actele contabile justificative ale lunii incheiate.

OMFP 170/2015 modifica cuprinsul si roul Registrului Inventar, practic acestui document editabil, revenindu-i roul de a consemna inventarierea anuala a elementelor patrimoniale pe categorii.

Programul pentru pentru Contabilitatea PFA EXPERTUL TAU, a fost aromizat cu cerintele impuse de OMPF 170/2015.

Pentru informatii suplimentare si detalii ne puteti contacta la adresa de e-mail din site sau la numarul de telefon: 0722 488 815, persoana de contact: Marius Cojocaru.