Prezentare program Contabilitate

 

Programul pentru CONTABILITATEA PFA EXPERTUL TAU functioneaza online si este conceput  pentru intocmirea evidentei contabile in partida simpla a activitatilor comerciale, prestari servicii si profesii liberale (medici, avocati, notari, contabili, experti, arhitecti, etc.)

Softul pentru contabilitatea PFA este  extrem de simplu, are o interfata prietenoasa si facila. Culegerea, prelucrarea si centralizarea datelor contabile se face extrem de usor.

Utilizatorul nu trebuie sa aiba o pregatire economica sau informatica speciala.

Spre deosebire de alte programe utilizatorul nu trebuie sa defineasca absolut nimic.Totul este predefinit, sarcina utilizatorului este doar de a introduce informatiile corect in sistem prin selectarea operatiei dorite, inregistrarea si salvarea datelor din documentule primare.

Programul pentru CONTABILITATEA PFA – EXPERTUL TAU  functioneaza  online,  de pe orice computer, indiferent de sistemul de operare instalat.

Pentru a putea  utiliza programul trebuie sa va creeati un cont de acces.

1.Cum imi deschid  cont de utilizator?

Accesati siteul  pagina ” Testeaza Gratuit”,  urmeaza instructiunile. si completeaza datele cerute de formular.

In cadrul acestui formular trebuiesc introduse datele de identificare a firmei (platitoare / neplatitoare TVA, nume, adresa, e-mail, telefon, procent deductibilitate cheltuieli  cu sediul profesional).

Salvati datele si contul este creat. La adresa de email precizata  veti primi ID-ul de utilizator, care va fi CUI-ul dvs. si parola de acces.

Odata creat contul numai poate fi modificat de utilizator.

In acest modul se implementeaza, in functie de CUI (cod unic de inregistrare, cu RO sau fara RO) toate functiile programului.

In situatia in care persoana fizica autorizata are CUI: RO…, toate inregistrarile contabile vor evidentia si gestiona separat TVA. Programul va permite generarea tuturor rapoartelor specifice platitorilor de TVA.

In situatia in care persoana fizica autorizata are CUI: fara RO, este neplatitoare de TVA, programul va permite culegerea, prelucrarea si editarea tututor rapoartelor pentru aceasta categorie de contribuabili.

In concluzie: in acest modul se definesc datele de identificare ale PFA, calitatea de platitor sau neplatitor TVA, procentul de deductibilitate chetuieli sediu profesional.

2. ACCESAREA SI UTILIZAREA PROGRAMULUI

Accesati siteul www.expertul-tau.ro, pagina ” Acces Clienti” si urmati instructiunile.

Pe baza CUI-ului si a PAROLEI intrati in program si incepeti sesiunea de lucru.

2.1 ADAUGA DOCUMENT

Prin accesare acestei functii  se descide fereastra de lucru  „Introducere Document”

Acest modul permite culegrea datelor primare (facturi, extrase cont, chitante, state plata, alte documente primare) in vederea prelucrarii , repartizarii si centralizarii lor in rapoarte contabile specifice.

O caracteristica de baza a acestui modul este ca operatiile contabile sunt predefinite si sistemul repatizeaza datele colectate catre raportul sau rapoartele contabile cerute de lege.

Interfata de introducere date este intuitiva si permite culegere datelor, in ordine cronologica in functie de perioada selectata.

Atfel, prima operatie este cea de stabilire a perioadei de introducere a datelor: poate fi luna sau perioada. Atentie, pentru a obtine rapoarte corecte nu selecati ca perioada introducerea de date mai mare de un an.

Selectati tipul documentului, completati datele din documetul primar si salvati operatia.

Programul va gestiona automat operatia inregistrand-o corespunzator destinatiei sale.

In situatia in care firma este platitoate de TVA , cu ocazia inregistrarii facturilor de vanzari/cumparari, TVA va fi contabilizata separat in jurnalul de TVA pentru vanzari/cumparari.

O facilitate a sistemului este ca un client sau furnizor odata introdus in sistem este memorat si gestionat de acesta.

2.2 DOCUMENTE INTRODUSE

Prin accesarea acestei optiuni vizualizati, in ordine cronologica documetele introduse. Aveti opriunea de sterge sau modificarea a documentele introduse eronat.

2.3 MODIFICARE DATE FIRMA

Aceasta functie permite modificarea datelor firmei, cu exceptia codului unic de inregistrare (CUI).

2.4 RAPOARTE

Culegerea si introducerea in PROGRAMUL DE CONTABILITATE PFA a datelor primare va perimite editarea urmatoarelor rapoarte:

 • Registrul Jurnal de Incasari si Plati
 • Jurnal de vanzari
 • Jurnal de cumparari
 • Registrul de casa
 • Jurnalul de banca
 • Jurnalul de incasari
 • Jurnal de plati
 • Jurnalele de TVA (numai pentru platitorii de TVA).
 • Rulajele lunare, trimestiale si anuale privind vanzarile, incasarile prin casa si banca
 • Rulajele lunare, trimestriale si anuale privind cumpararile, platile prin casa si banca
 • Centralizarea datelor contabile in vederea intocmirii tuturor
 • Declaratiilor Financiare si Fiscale lunare, trimestriale si anuale.

2.5 TIPARIRE

Rapoartele create de program se pot tipari la imprimanta implicita a sistemului.

2.6 IESIRE

Accesarea acestei functii permite inchiderea sesiunii de lucru.

3.FACTURARE

Programul de CONTABILITATE PFA EXPERTUL TAU are o functie unica prin posibilitatea de intocmire, listare si gestionare a facturilor emise de utilizator.

Dupa intocmirea si salvarea facturii  transferul se face automat in programul de contabilitate.

Doriti mai multe informatii despre program inainte de a face o comanda ? Sunati la Tel 0722-488-815 sau accesati pagina de testare Soft Contabilitate PFA 30 de zile Gratuit.