Coduri CAEN PFA

Coduri CAEN PFA – ce reprezinta, cum se obtin si ce legatura au cu fiscalitatea?

Coduri CAEN PFA, iata un subiect permanant deschis de catre antreprenorii PFA.Trebuie stiut de la bun inceput ca se acorda odata cu autorizarea de catre Registrul Comertului. Un intreprinzator PFA poate avea unul sau mai multe coduri CAEN, unul fiind principal si celelalte secundare. Completarea codurilor CAEN se poate face si dupa autorizare. De asemenea intreprinzatorul PFA poate renunta, pe parcursul activitatii la unul sau mai multe coduri CAEN.

Coduri CAEN PFA, se stabilesc si se acorda in concordanta cu pregatirea profesionala a intreprinzatorului, documentata cu acte ( dipoma studii, certificate profesionale, declaratii pe propria raspundere, inscrisuri din cartea de munca, alte acte doveditoare).
Inainte de autorizare este recomandat ca intreprinzatorul sa se documenteze cu privire la activitatile  economice pe care are voie sa le desfasoare conform codului CAEN sau codurilor CAEN solicitate cu ocazia autorizarii.

Coduri CAEN PFA, despre influenta fiscala. La prima vedere codul CAEN nu are nici o influenta fiscala. Nimic mai fals! Iata motivatia: daca o persoana fizica autorizata  se autorizeaza cu mai multe coduri CAEN pentru diverse activitati economice si doreste sa fie impusa cu sistemul de impozitare la norma de venit, impozitele si taxele vor fi calculate prin insumarea tuturor normelor de venit corepunzatoare codurilor CAEN obtinute la infiintare. Avand in vedere ca o norma de venit anuala nu este mai mica decat salariul minim pe economie, va las sa trageti singuri concluzia.

Iata un aspect aparent lipsit de importanta care va poate limita din start alegerea viitoare prinvid metota de impozitare aleasa.

Asadar, o documentare prealabila privind codul sau codurile CAEN  va poate scapa de multe neajunsuri intampinate in activitatea dvs. ca PFA.

Care ar fi legatura posibila dintre acest articol si programul de contabilitate PFA? Nimic mai simplu, facadu-va un cont de utilizator gratuit aveti acces la  Declaratiile Fiscale obligatorii de intocmit cu ocazia inceperii activitatii.

Pentru informatii supliementare contactati-ne la adresa de e-mail din pagina de contact sau la tel. 0722 488 815, persoana de contact Marius Cojocaru.