Cheltuieli Deductibile PFA 2015

Iata o mare dilema care sta in fata antreprenorului individual PFA sau profesionist liberal! Capitotul Cheltuieli deductibile PFA 2015 din Codul Fiscal defineste ca fiind cheltuieli deductibile toate platile efectuate de o persoana fizica intr-un an fiscal in scopul realizarii veniturilor din activitatea pentru care a fost autorizata.Asadar o cheltuiala pentru a fi deductibila trebuie:

  • sa fie facuta in intersul afacerii
  • sa fie reala, jutificata cu documente,
  • sa fie cuprinsa si platita in interiorul anului fiscal curent.

Din punct de vedere al deductibilitatii avem urmatoarele categorii de cheltuieli:

  • cheltuieli deductibile integral
  • cheltuieli deductibile partial
  • cheltuieli nedeductibile

Exemple de Cheltuieli deductibile PFA 2015: integral – materii prime si materiale, obiecte de inventar, materiale diverse si auxiliare, materiale de birou si rechizite, cheltuieli cu energia si apa, cheltuieli postale si telecomunicatii, cheltuieli cu serviciile si prestatiile efectuate de terti.

Exemple de Cheltuieli deductibile PFA 2015: partial – cheltuieli cu combustibilii, reparatiile si intretinerea auto, cheltuieli cu deplasarea si detasarea, asigurari sociale suplimentare de pensie si sanatate, cheltuieli cu functionarea si intretinerea sediului profesional.

In activitatea PFA sau a unui profesionist liberal exista o categorie de cheltuieli nedeductibile, de exemplu: amenzi, penalizari, dobazi,confiscari, cheltuieli efectuate in interes personal.

In programul de contabilitate pentru PFA EXPERTUL-TAU am definit si configurat toate categoriile de cheltuieli cu rol fiscal, atata cele deductibile integral cat si cele deductibile partial, utiizatorului ramanandu-i sarcina de a introduce corect datele in sistem.

Testati functionalitatea programului pentru contabilitatea PFA prin crearea unui cont gratuit de utilizator.